Συμβουλές για τηλεργασία με παιδί

Ο Covid-19 και η τηλεργασία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και την έχουν κάνει άνω κάτω σε όλους τους τομείς. Μην μπορώντας να κάνουμε κάτι πέρα από τα προφανή, όπως η τήρηση των μέτρων και ο περιορισμός των μετακινήσεων,  πρέπει να εστιάσουμε σε νέους τρόπους διαχείρισης διαφόρων καταστάσεων, μια από αυτές είναι και το καθεστώς της τηλεργασίας.
Όλο και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να εργαστούν από το σπίτι κάτι που σίγουρα επηρεάζει και αλλάζει τις ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί έως σήμερα μέσα στο σπίτι.

Πόσο επηρεάζει όμως αυτό τις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά; Με τα σχολεία κλειστά και την καραντίνα να διαρκεί όλο και περισσότερο το πρόβλημα γίνετε εντονότερο.

τηλεργασία
Πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην τηλεργασία

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές από το loot4kids, ελπίζουμε να μπορέσετε να βρείτε την ισορροπία που σίγουρα χρειάζεστε.

  1.  Συζητήστε με το παιδί για αυτή τη νέα πραγματικότητα της τηλεργασίας και προσπαθήστε να θέσετε κάποιους κανόνες και όρια τα οποία θα πρέπει να τηρεί τόσο το παιδί όσο και εσείς. Μπορείτε να πείτε ότι θα πρέπει να δουλέψετε για τέσσερεις ώρες αλλά μετά θα μαγειρέψετε ή θα πάτε για ψώνια παρέα.
  2. Κάντε την επικοινωνία κατά την τηλεργασία ένα σιωπηλό μυστικό παιχνίδι. Κανονίστε από πριν έναν μυστικό κώδικα επικοινωνίας με νοήματα. Αλληλοεπιδράστε με το παιδί χωρίς να μιλήσετε. πχ όταν πιάνω το αυτί μου σημαίνει ότι σε αγαπώ.
  3. Δώστε στο παιδί ένα κίνητρο ώστε να υπάρχει λόγος να κάνει υπομονή. Όλα τα παιδιά θέλουν να περνούν χρόνο με όλη την οικογένεια. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το απόγευμα θα ήταν μια τέλεια ιδέα.
  4. Επιλέξτε νέα δημιουργικά παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία του παιδιού και το κρατούν απασχολημένο και χαλαρό για περισσότερη ώρα.
  5. Κανονίστε εάν είναι εφικτό κατά την τηλεργασία σας να κάνετε μικρά και συχνά διαλείμματα, ώστε να επιβλέπετε το παιδί και να εξυπηρετείτε τις ανάγκες του.
  6. Δημιουργείστε έναν φανταστικό κόσμο όπου το παιδί είναι ενήλικας και εργάζεται μαζί σας. Ένα παλιό κινητό τηλέφωνο, μια σελίδα χαρτί και ένα μολύβι είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Δώστε στο παιδί αρμοδιότητες όπως να κρατήσει τις σημειώσεις από μια συνομιλία. Θα περάσετε υπέροχα.
  7. Στην περίπτωση που το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ένα παιχνίδι κατασκευής είναι ιδανικό για να το κρατήσει απασχολημένο για ώρα. Δώστε ένα ακόμη κίνητρο στο παιδί. Μπορεί να ετοιμάσει κάτι που θα παίξετε αργότερα μαζί.

Δεν ξέρετε τι παιχνίδι να επιλέξετε;

🤝Στο Loot4kids θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων παιχνιδιών που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το καταλληλότερο παιχνίδι για το παιδί σας με βάση τις δικές του προτιμήσεις αλλά και τις ψυχοπαιδαγωγικές πτυχές που θέλετε να ενισχύσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *