Επιτραπέζια παιχνίδια

Περιεχόμενα

Γνωρίζοντας τα επιτραπέζια

Σύμφωνα με το Wikipedia, επιτραπέζια παιχνίδια ονομάζονται όλα τα παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν πάνω στο τραπέζι. Μπορούν να συμμετέχουν 1 ή περισσότερα άτομα και κύριος σκοπός είναι η διασκέδαση, η αποκόμιση γνώσεων ή η νοητική άσκηση.
Ο ανταγωνισμός που πολλές φορές υπάρχει είναι σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ένας πιο γενικός όρος θα ήταν η ευγενής άμιλλα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών επιτραπέζια παιχνίδια, που κυρίως διακρίνονται σε κλασικά και σύγχρονα.

Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια, πέραν του ελεύθερου παιχνιδιού, είναι ένα από τα καλύτερα όπλα της φαρέτρας μας, όταν στοχεύουμε στην οικογενειακή αλλά και την κοινωνική αλληλεπίδραση των παιδιών.

 

Επιτραπέζια παιχνίδια Shape Shift
Γιατί να διαλέξουμε επιτραπέζια;

Παρακάτω το Loot4kids θα σας προτείνει 7 λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι τα  επιτραπέζια είναι η τέλεια επιλογή για όλη την οικογένεια.

 

 1. Πρώτα από όλα είναι η καλύτερη ευκαιρία να αφήσουμε όλοι τις οθόνες και να κοινωνικοποιηθούμε, είτε με την οικογένεια, είτε με φίλους τα επιτραπέζια μας φέρνουν κοντά.
 2. Είναι θεραπευτικά. Αν παίξετε το κατάλληλο επιτραπέζιο, θα χαλαρώσετε, θα διασκεδάσετε και θα μειώσετε τα επίπεδα του στρες.
 3. Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι εκπαιδευτικά με πολλούς τρόπους. πχ μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε τις κινήσεις μας αλλά και να προβλέπουμε τις κινήσεις του αντιπάλου.
 4. Υπάρχουν επιτραπέζια για όλα τα γούστα. Σας αρέσει το Mountains, το Shape Shift, το Cortex, το Dragon’s Breath; Ακόμη και αν δεν σας αρέσει κάποιο από τα παραπάνω σίγουρα έχουμε το κατάλληλο επιτραπέζιο για εσάς.
 5. Τα παιδιά αλλά και μερικοί μεγάλοι 😛 έχουν την ευκαιρία να μάθουν την έννοια των κανόνων, να είναι δίκαιοι και τους καλούς τρόπους μέσα από το παιχνίδι
 6. Ανάλογα το επιτραπέζιο έχουμε πολλαπλά οφέλη για μικρούς και μεγάλους. Δείτε στο Loot4kids, ακριβώς σε ποιες Δεξιότητες και Λειτουργίες επιδρούν θετικά.
 7. Κρατήσαμε για το τέλος τον καλύτερο λόγω για να τα επιλέξετε. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους μεγαλύτερους φίλους μας και έχετε πολλά να κερδίσετε τόσο εσείς όσο και το παιδί σας.

  Δεν ξέρετε τι παιχνίδι να επιλέξετε;

  🤝Στο Loot4kids θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων παιχνιδιών που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το καταλληλότερο παιχνίδι για το παιδί σας με βάση τις δικές του προτιμήσεις αλλά και τις ψυχοπαιδαγωγικές πτυχές που θέλετε να ενισχύσετε.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *