Όλοι περιμένουμε κάθε χρονιά να έρθει η Καθαρά Δευτέρα και να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Η καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τη λήξη των αποκριών. Τι θα κάνουμε όμως φέτος που πρέπει να περάσουμε αυτήν τη μέρα εν μέσο καραντίνας;

Καθαρά Δευτέρα
Αν και η φωτογραφία που επιλέξαμε παραπέμπει σε αναμνήσεις προ Covid-19, πιστεύουμε ότι και πάλι μπορούμε να περάσουμε υπέροχα.
Για αυτόν τον λόγο το Loot4kids σας προτείνει μερικές λύσεις που είναι εφικτές από όλους μας.
Φυσικά, περιμένουμε και τις δικές προτάσεις στα σχόλια του άρθρου.

7 ιδέες για μια τέλεια καραντινάτη Καθαρά Δευτέρα.

  1.  Αν υπάρχει η δυνατότητα για βόλτα στην εξοχή, μην τη χάσετε. Θυμηθείτε απλά πως περιμέναμε εμείς σαν παιδιά αυτήν τη μέρα.
  2. Ξεκινήστε τη μέρα σας ετοιμάζοντας όλοι μαζί το πρωινό αλλά και το κυρίως γεύμα της ημέρας. Εάν προτιμάτε το παιδί να μη συμμετέχει ενεργά, μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε μαζί του μέσα από τα παιχνίδια ρόλων μαγειρικής.
  3. Καθίστε όλοι μαζί και παρακολουθήστε κάποια οικογενειακή ταινία ή παιδικό που θα έχετε διαλέξει μαζί. Ακόμη και η διαδικασία της επιλογής είναι κομμάτι του ταξιδιού.
  4. Βόλτα στην πλατεία ή στο πάρκο με τα ποδήλατα ή το πατίνι. Εκτός από τη σωματική άσκηση, το ποδήλατο και το πατίνι εξασκούν πολλές δεξιότητες και λειτουργίες.
  5. Ζωγραφίστε την εξοχή και το πέταμα του χαρταετού. Καταπληκτική ιδέα επίσης είναι το κολλάζ με μακαρόνια, βαμβάκι, γλωσσοπίεστρα, χαρτόνια, γκοφρέ, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Απογειώστε το έργο τέχνης σας χρωματίζοντας το με νερομπογιές ή τέμπερες.
  6. Παίξτε οικογενειακός ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα επιτραπέζια βοηθούν το παιδί να μάθει να αλληλοεπιδρά με άλλους ανθρώπους και να ακολουθεί κανόνες με διασκεδαστικό τρόπο.
  7. Συζητήστε με τα παιδιά για το έθιμο της καθαρά Δευτέρας, τις ρίζες του χαρταετού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μακρινή κίνα 3000 χρόνια πριν, γιατί τρώμε λαγάνα και για τη σαρακοστή.

Πείτε μας στα σχόλια  τις δικές σας προτάσεις αλλά και το πως περάσατε αυτή την ιδιαίτερη Καθαρά Δευτεύρα χωρίς την παρέα του Χαρταετού σας.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *